STRAVA U AUSTRIJI: U kamionu u Austriji ugušilo se najmanje 71 izbjeglica

FaH

Više od 70 trupala izbjeglica izvučeno je iz napuštenog kamiona koji je u četvrtak pronađen na zaustavnom traku autoceste na istoku Austrije, blizu Mađarske i Slovačke, rekao je u petak glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova Alexander Marakovits.

Prva procjena o 20 do 50 trupala objavljena je u četvrtak nakon jeziva otkrića tijekom jutra. Brojanje trupala, kako je AFP-u izjavio Marakovits, bilo je otežano zbog toga što su tijela bila u poodmaklom stanju raspada.

Nisu objavljene nikakve informacije o identitetu, dobi i zemljama iz kojih su došle osobe koje su bile u kamionu, dok se očekuje tiskovna konferencija policije istočne pokrajine Gradišća – gdje je kamion pronađen – predviđena za 11sati po srednjoeuropskom vremenu.

Kamion od 7,5 tona registriran je u Mađarskoj, a po reklamnom logu na karoseriji pripadao je slovačkoj tvrtki za prodaju peradi. Vozač je pobjegao.

Austrijska i mađarska policija provode zajedničku istragu.

Vijest o ovoj novoj tragediji objavljena je dok je kancelarka Angela Merkel sudjelovala u Beču na susretu na vrhu s čelnicima zapadnog Balkana koji su zatražili “akcijski plan” EU-a za sprječavanje širenja izbjegličke krize.

“Potreseni smo ovim strašnim vijestima”, rekla je Merkel. “To je upozorenje da počnemo djelovati kako bismo riješili taj problem i pokazali da smo solidarni”.

Komentiraj