Šef američke granične policije Mark Morgan, bivši dugogodišnji agent FBI-a, napustio je agenciju, izvjestio je u četvrtak Reuters pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Morgan je telefonski obavijestio zaposlenike da ne daje ostavku već je zamoljen od strane nove administracije da se povuče s dužnosti, kazao je dužnosnik ministarstva domovinske sigurnosti koji je želio ostati anoniman.

Njegov odlazak dolazi u trenutku kada je predsjednik Donald Trump najavio sveobuhvatni plan vezan uz sigurnost granice s Meksikom, uključujući i izgradnju zida.

Sindikat granične policije, koji je stao uz Trumpovu predsjedničku kampanju i pozdravio njegovu izvršnu naredbu o izgradnji zida, bio je vrlo kritičan prema Morganu tijekom njegova mandata. Sindikat ga je kritizirao zbog potpore planu bivšeg predsjednika Baracka Obame koji je štitio od deportacije određene nedokumentirane imigrante.

Za razliku od ostalih brojnih časnika granične policije, Morgan se nije uspinjao uobičajenim zapovjednim lancem u agenciji, već je na čelnu dužnost imenovan iz FBI-ja.

Komentiraj