Sedmi slučaj smrti u Italiji, Talijan za kojeg se sumnjalo da je nulti pacijent je negativan na koronavirus

U večernjim satima ponedjeljka iz Italije je potvrđeno da je i sedma osoba preminula od koronavirusa. U Hrvatskoj još uvijek nije registriran niti jedan slučaj zaraze, no za putnike sa sjevera Italije propisan je zdravstveni nadzor. Svih šest uzoraka koji su danas stigli u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević negativni su na koronavirus.

Corriere della Serra piše kako je talijanski farmer za kojeg se sumnjalo da je nulti pacijent, odnosno da je koronavirus krenuo od njega, negativan na ovu bolest.

Novinska agencija Ansa u poslijepodnevnim satima javila je da je šesta osoba preminula od koronavirusa. Šesta žrtva je oboljela od raka čija je klinička slika ionako bila izrazito kompromitirana kada je u nedjelju prebačena u bolnicu nakon što su testovi pokazali kako je zaražena koronavirusom, navodi se. Prema najnovijim podacima 219 osoba u Italiji je zaraženo koronavirusom, što tu zemlju čini trećom zemljom po broju zaraženih, nakon Kine i Južne Koreje.

Novi koronavirus koji se krajem 2019. godine pojavio u Kini zarazio je do sada gotovo 80 tisuća ljudi u svijetu, od čega ih je umrlo gotovo dvije i pol tisuće.

Šest uzoraka iz četiri hrvatska grada negativno na koronavirus, stiže još pet iz Rijeke

Komentiraj