SEDAM PRIVEDENIH: Nedopušten upad na parket na utakmici Šibenik-Zadar

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prekršajnom sudu u Šibeniku zasad je privedeno sedam osoba zbog nedopuštenog ulaska na teren tijekom pauze na košarkaškoj utakmici, koja se prošlog petka na šibenskom Baldekinu održala između Šibenika i Zadra, potvrdila je u četvrtak Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

“Zasad je privedeno sedam osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Međutim, još je sve u tijeku, odnosno ne mora značiti da je to konačan broj”, rekla je Kosor.

Po zakonu bi privedeni navijači mogli biti kažnjeni novčanom kaznom od pet do 25 tisuća kuna, ili kaznom zatvora u trajanju od 30 dana do 60 dana, zbog nedopuštenog pokušaja ulaska ili ulaska u natjecateljski ili gledateljski ili prostor namijenjen sudionicima sportskog natjecanja.

Dio navijača KK Zadra na tom je susretu pokušao ući na parket, nezadovoljni jer su izvođači jedne od navijačkih pjesama šibenskih Funcuta pjevali ispred tribine na kojoj su se oni nalazili. S druge su strane proboj pokušali i Funcuti, od kojih su se neki i uspjeli doći na parket, ali je policija brzo spriječila veće incidente.

Komentiraj