EXIT

Sea Star izglasan među najbolje festivale, a pohvaljen je i organizacijski tim EXIT-a

Na službenom izboru za najbolje festivale u Europi – European Festival Awards – na kojem sudjeluje više od 350 festivala iz 35 zemalja s cijelog europskog kontinenta, umaški Sea Star izglasan je među prvih deset u kategoriji ‘Najbolji novi festival’.

Ovo priznanje usljedilo je nakon što je u Umag već otišla nagrada za Najbolji novi festival u Hrvatskoj, a ovoga puta Sea Star je na europskoj razini u društvu novih festivalskih zvijezda kao što je zimska verzija njemačkog metal giganta Wackena, belgijski Cactusfestival ili izuzetno hvaljeni portugalski Waking Life.

Novosadski EXIT je u glavnoj kategoriji i devetu godinu uzastopce izabran u 10 najboljih velikih festivala Europe zajedno sa ostalim muzičkim gigantima kao što su belgijski Tomorrowland, nizozemski Lowlands, njemački Wacken Open Air i mađarski Sziget. Ove godine, EXIT je dobio i ogromno priznanje stručnjaka iz festivalske industrije, jer se našao u finalu u još dvije prestižne kategorije, u kojoj glas daje isklučivo žiri, za Take a Stand nagradu društveno angažirano djelovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cijele Europe.

Razlog leži u tomu što su sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumunjskoj, te EXIT u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Europi, svaki u svojoj kategoriji. S nominacijama za još dvije specijalne nagrade, EXIT tim ima ukupno čak šest nominacija u svega 12 različitih nagrada za najbolje festivale. Crnogorski Sea Dance ove je godine ponovo u najužoj konkurenciji za ‘Najbolji festival do 40 000 posjetitelja dnevno’ s njemačkim Melt! i Reeperbahn festivalima, dok je rumunjski Revolution treću godinu zaredom u deset ‘Najboljih malih festivala’. Biser ovogodišnjeg Exita i svjetske muzičke scene Rag’n’Bone Man, glavni je favorit za najbolju novu zvijezdu.

Pobjednike bira publika iz cijele Europe, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a listu svih finalista možete vidjeti na službenoj stranici Europskih festivalskih nagrada. Proglašenje će biti na ceremoniji dodjele nagrada u nizozemskom Groningenu 17. siječnja 2018. EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog ‘Oskara’ dobio 2014. godine.

U utorak (12.12.) stižu i prve EXIT ulaznice po promotivnoj cijeni, što je ušteda od velikih 60% u odnosu na njihov finalni iznos. Kupiti će se moći na svim prodajnim mjestima te online u prodajnim sistemima TicketShop i Entrio.

Komentiraj