Požeško-slavonska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) priopćila je u četvrtak da je predsjednik okučanskog Općinskoga vijeća Ivan Pivac (HDZ) na nedavnoj prijateljskoj nogometnoj utakmici između ekipa iz Okučana i gostiju iz Dervente psovkama i pogrdnim riječima vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

SDSS u priopćenju ističe kako “naoštrije osuđuje divljačko ponašanje” predsjednika okučanskog Općinskog vijeća Ivana Pivca (HDZ) u nedjelju, 8. listopada, u Okučanima, kada su održane utakmice nogometnih škola NK Psunj Sokol Okučani i Mali šampion iz Dervente (Bosna i Hercegovina – Republika Srpska).

Na druženju i utakmici dvjestotinjak djece i roditelja iz tih dvaju mjesta pogrdnim je riječima i psovkama (psovanje srpske majke, tko je pozvao Srbe iz Dervente i sl.) uznemirio i uplašio predsjednik Općinskoga vijeća Okučana, istaknuto je.

Županijski SDSS smatra da treba spriječiti buduće govore mržnje, posebno lokalnih dužnosnika, koji, kako navodi, “predstavljaju sve građane i na kojima bi trebala biti odgovornost za stvaranje kvalitetnih preduvjeta za život”.

SDSS vjeruje kako je riječ o “napadu na razvoj nogometa, kvalitetan razvoj djece i unaprjeđenje odnosa između sportskih radnika, a samim time i odnosa između dvaju naroda”.

Požeško-slavonska Županijska organizacija SDSS-a iskazala je punu potporu sportskim radnicima iz Okučana i Dervente u nadi da će se takvi sportski susreti nastaviti i da će se djeca odgajati u duhu tolerancije, poštovanja ravnopravnosti i različitosti, te poziva Općinu Okučane i državne institucije da učine sve što je potrebno kako bi se ubuduće spriječili slični govori mržnje.

Komentiraj