SDSS i SNV osudili novosadski grafit

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), Srpsko narodno vijeće (SNV) i Zajedničko vijeće općina osudili su u utorak grafit “Ubij Hrvata da šiptar nema brata” u Novom Sadu.

Kako su naveli u priopćenju, izrazili su “bezrezevnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju”.

U priopćenju su naglasili i kako “nemila iskustva Srba iz Hrvatske i njih kao njihovih predstavnika ne bi nitko smio koristiti za slanje takvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji”.

“Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unapređuju, a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa”, stoji u priopćenju koje potpisuju čelnici SDSS-a, SNV-a i ZVO-a Milorad Pupovac, Boris Milošević i Srđan Jeremić.

Podsjetimo, veliki grafit mržnje „Ubij Hrvata da šiptar nema brata“ ispisan je na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara.

Grafit ispisan bijelim slovima nalazi se na prizemnom objektu koji služi kao trgovina, a kako navode stanari okolnih zgrada, nije prvi put da se na ovom zidu pišu grafiti, ali je prvi ovakvog sadržaja.

NOVI SAD “Ubij Hrvata da šiptar nema brata”

Komentiraj