SDP namjerava angažirati tim američkog PR stručnjaka Alexa Brauna kako bi popravio rejting i imidž predsjednika stranke Davora Bernardića, doznaje se neslužbeno od visokopozicioniranog SDP-ovca koji tvrdi da je stranka spremna na taj angažman potrošiti milijun kuna.

Smatra se da je angažman političkog konzultanta Alexa Brauna 2015. godine u kampanji za parlamentarne izbore presudno utjecao na dizanje rejtinga SDP-a i tadašnjeg šefa stranke i premijera Zorana Milanovića, no dio članova SDP-a pita se kakva je opravdanost tog angažmana s obzirom da stranka nije u kampanji, već u dugovima.

Kako se neslužbeno doznaje, predstavnici tima Alexa Brauna nedavno su boravili na Iblerovom trgu, a za njihov angažman utrošit će se dio kredita od šest miljuna kuna koji je stranka u lipnju podigla u Erste banci.

Braunov PR tim trebao bi biti angažiran na šest mjeseci, a trošak od miljun kuna uključivao bi avionske karte, smještaj u Hrvatskoj i honorare američkih stručnjaka, ali i domaćih PR-ovaca, s obzirom da na Ibleru više nema tima koji je radio Milanovićeve kampanje.

Iz SDP-a se nisu htjeli službeno očitovati o najavama ponovnog Braunova angažmana u stranci.

Klub zastupnika SDP-a u utorak o izboru ustavnih sudaca

Klub zastupnika SDP-a u utorak poslijepodne trebao bi zauzeti konačno stajalište – hoće li najveća oporbena stranka popunjavanje Ustavnog suda uvjetovati osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

HDZ je za tri nepopunjena mjesta u Ustavnom sudu predložio Miroslava Šeparovića (aktualni predsjednik Ustavnog suda) i Matu Arlovića (aktualni ustavni sudac i bivši SDP-ovac), dok je SDP predložio Gorana Selanca, zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

O njima su dvije stranke postigle suglasnost prije saborske ljetne stanke, no kasnije je Klub zastupnika SDP-a postavio ultimatum HDZ-u te izbor ustavnih sudaca uvjetovao osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

Zbog promjena stajališta stranke o izboru ustavnih sudaca, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u petak navečer predsjedniku Kluba zastupnika SDP-a Arsenu Bauku podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Grbin je krajem prošloga tjedna izjavio za HRT kako će SDP i dalje inzistirati na istražnom povjerenstvu za Agrokor, no neće ga više vezati uz izbor ustavnih sudaca.

Ustavni suci biraju se na plenarnoj sjednici dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika, što praktički znači da ih HDZ s partnerima ne može izglasati bez SDP-a.

Komentiraj