HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SDP pokreće interpelaciju o radu Vlade

Kako je jutros najavio Joško Klisović, SDP će danas u saborsku proceduru uputiti interpelaciju o radu Vlade zbog neupjeha u provođenju strukturanih reformi, objavio je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arden Bauk na konferenciji za novinare održanoj u Saboru.

Bauk je kazao kako je izvješće Europske komisije ostalo u sjeni tema kao što su izmjena Poslovnika i Istanbulska konvencija.

“SDP je upućivao nekoliko interpelacija, nažalost, vladajući niti jednu nisu pustili u raspravu. Izmjenama Poslovnika omogućili smo da te rasprave dođu na dnevni red. Ova interpelacija se odnosi na to kada će Vlada početi radti svoj posao, odnosno provoditi reforme kako bi Hrvatska mogla početi funkcionirati kao normalna država”, istaknuo je Peđa Grbin.

Dodao je kako interpelacijom traže da Vlada dostavi detaljno izvješće i provođenju reformi, a traže i da se izvješće o provođenju reformi dostavi Saboru svaka dva mjeseca. “Ovom interpelacijom predvidjeli smo i osnivanje nacionalnog tijela koje bi na razini Sabora kontinuirano pratilo provođenje nacionalnog plana reformi”, zaključio je Grbin.

Komentiraj