SDP PGŽ tvrdi da neće isprovocirati prijevremene izbore za županijsku skupštinu

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

SDP-ov županijski vijećnik Primorsko-goranske županije Marko Mataja Mafrici na konferenciji za novinstvo u petak je rekao da ta politička stranka sigurno neće isprovocirati prijevremene izbore za županijsku skupštinu, ali da je „spremna ukrstiti mačeve s populističkom oporbenom frontom na čelu s HDZ-om“.

Mataja Mafrici je komentirao situaciju u skupštini Primorsko-goranske županije nakon što na sjednici u četvrtak nije prihvaćen prijedlog županijskog proračuna.
Istaknuo je da je oporba na prijedlog proračuna podnijela samo osam amadmana, od kojih, kako je rekao, jedan izvan roka, tri dubiozna, a samo četiri su realna i zakonita, te i prihvaćena. „Kako bi se oporba trebala uključiti u izglasavanje proračuna nego svojim amandmanima. Mogli su predlagati, nitko im nije priječio“, naglasio je.

Rekao je da prije novog prijedloga proračuna, što župan po zakonu može učiniti do kraja godine još jednom, u razgovorima s oporbom SDP i koalicijski partneri nemaju što dati, ni ponuditi. Jer, kako je rekao, to je ucjena i, ako bi to učinili, sudjelovali bi u trgovanju utjecajem što je kažnjivo djelo.

„Mi nećemo krpati većinu kao oni u Saboru. Na njima je da odluče hoće li proračun podržati ili ne, a radi se o najopsežnijem, sjajnom dokumentu na 537 stranica“, rekao je Mafrici.

Upozorio je da, ako županijski proračun ne bude doniesen do kraja godine, dolazi u pitanje rekonstrukcija i proširenje škola u Dražicama, Matuljima, Rabu, gradnja školske dvorane Medicinske škole, novog doma zdravlja u Novom Vinodolskom, neće se moći raspisati koncesije za pomorsko dobro i plaže, a Gorski kotar će ostati bez 13 milijuna kuna.

Komentiraj