HINA/ Daniel KASAP

SDP-ovo predsjedništvo: Vlada ne obavlja svoj posao

SDP-ovo predsjedništvo razmatralo je u četvrtak aktualno-političku situaciju u Hrvatskoj imajući u vidu da Vlada ne obavlja svoj posao, da se odluke ne donose i da vladajući ‘guraju’ Hrvatsku u krivom smjeru, izvijestio je novinare nakon sjednice član Predsjedništva Peđa Grbin.

Upitan što će SDP učiniti,  Grbin je rekao kako su u Hrvatski sabor uputili nekoliko prijedloga u proceduru, među kojima je i prijedlog za izglasavanje nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku koji “kontinuirano privatne interese stavlja ispred javnih i gotovo svakog dana dobivamo nove podatke o njegovim aferama”.

Rekao je i da su raspravljali o pitanjima privatizacije, odnosno o načinu na koji je Vlada RH tajno, mimo javnosti, pokrenula postupak privatizacije osam trgovačkih društava u vlasništvu RH. U srijedu je u proceduru krenuo SDP-ov prijedlog s konkretnim zaključcima kojima to pokušavamo zaustaviti i, prije nego što se takva odluka donese, o tome provesti raspravu u kojoj bi utvrdili modele, razloge i načine na koji ćemo provesti privatizaciju, dodao je.

Na upit o odbijenici Mosta, Grbin je rekao kako će se u raspravi vidjeti jesu li dali odbijenicu ili ne. No, dodao je, mislim da odbijenicu nemaju što davati SDP-u, jer se radi o odnosu prema hrvatskim građanima i o tome jesu li za modernu i nekorumpiranu Hrvatsku ili za podršku onima koji svoj privatni interes stavljaju ispred javnog. “Ukoliko daju podršku Tomislavu Karamarku, tada će biti potpuno jasno da je Most ‘zasjeo na fotelje’ i da iz njih ne namjerava izaći. To je jedina poruka koju će poslati”, kaže Grbin.

Grbin je novinarima potvrdio da su raspravljali i o unutarstranačkim odnosima te da su donijeli odluke o pokretanju postupka za raspuštanje još šest općinskih i gradskih organizacija – Grubišno polje, Dugo Selo, Poreč, Gračac, Višnjan i Ražanac ironično dodavši “kako će to vjerojatno izazvati velike potrese na hrvatskoj političkoj sceni”.

Upitan o razlozima raspuštanja nekih općinskih i gradskih organizacija, Grbin je rekao kako su neke od njih, na prošlim lokalnim izborima, ostale ispod izbornog praga i nisu ušle u općinska i gradska vijeća, a u nekima su predsjednici organizacija dali ostavke pa se tu radi o nefunkcioniranju stranke na lokalnoj razini. To je normalan proces kojim moramo konsolidirati stranku i  obveza koju članstvo očekuje od Predsjedništva, dodao je.

Na upit što je s Gradom Zagrebom, Grbin je odgovorio kako je bilo riječi i o pripremama za pobjedu u Zagrebu na lokalnim izborima i to s onim kandidatom kojeg izabere SDP-ova Gradska organizacija. Po Statutu, GO SDP-a donosi odluku o izboru kandidata za gradonačelnika, a konačan sud dat će građani, rekao je Grbin.

Komentiraj