Željko Sabo ponovno je postao predsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije. Na taj se korak, kazao je, odlučio na nagovor dijela članova stranke, koji žele bolje rezultate na izborima, javlja N1.

“Slijedi nam konsolidiranje članova stranke, definiranje uzroka loših izbornih rezultata na lokalnim izborima te vraćanje povjerenja građana u SDP Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara”, rekao je Sabo i dodao da će već na izborima za Europski parlament pokušati pružiti svoj maksimum te kako očekuje da će građani do lokalnih izbora shvatiti da sadašnja vlast pustoši državu.

Iako je i službeno izabran za predsjednika županijskog SDP-a, Sabo nije naišao na punu podršku članstva stranke. Predbacuje mu se presuda zbog koje je završio u zatvoru, ali i sudski procesi koji su još u tijeku.

Njegov prethodnik na mjestu predsjednika županijskog SDP-a Mario Milinković kaže da izbor Sabe nije dobar za stranku i njeno članstvo. “Stojim iza svega što smo nas trojica načelnika općina u županiji iz redova SDP-a napisali čelnicima stranke. Ovo nije dobro i pri tome ostajem. Ja ću se fokusirati na Općinu Stare Mikanovce i projekte koji su u tijeku. U radu stranke pomoći ću koliko budem mogao, ali ne znam koliko ću moći”, rekao je Milinković.

Slično razmišlja i načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić ističući da ovaj izbor nije dobra poruka građanima te da nas ne treba čuditi što ljudi odlaze. “To nije dobro ni za jednu stranku i ne bismo smjeli amnestirati Sanadera, Vidoševića i slične. Pitam se poslije svega gdje je ljudski karakter i vjerodostojnost”, kaže Krnić.

Na te i slične optužbe Sabo odgovara kako su svi članovi stranke, pa tako i trojica načelnika, imali prilike kandidirati se na izborima i dobiti povjerenje članova stranke. “Nisu to napravili i stoga smatram da nemaju ništa protiv što sam ja predsjednik. Očekujem od svih, pa i njih, da daju svoj maksimalan doprinos u napretku stranke”, rekao je Sabo.

Komentiraj