SDP-ovci zaziru od predizbornog sučeljavanja

Kandidati za čelna mjesta u SDP-u zaziru od sučeljavanja uoči unutarstranačkih izbora 26. rujna, a iznimka je samo kandidat za predsjednika Ranko Ostojić, proizlazi iz tvrdnji kandidata za predsjedništvo stranke i gradskog vijećnika u Zadru Jure Zubčića.

O tome se Zubčić požalio na Facebooku. “Prije dva dana sam pozvao svoje protukandidate i protukandidatkinje javno na sučeljavanje. Odgovora nema, osim Ranka”, kaže.

“Žao mi je što ne žele sučeliti ideje o politikama, ali i ideje na koji način SDP treba funkcionirati. Očito je da ne žele da članice i članovi vide razliku među nama. Kao što sam i rekao, kandidirao sam se otvorena srca bez trgovačkih dogovora, jer trgovati sa članstvom ne znam i ne želim. Smatram da su moji protukandidati i protukandidatkinje kvalitetni ljudi koji su potrebni SDP-u, ali isto tako smatram da su u određenim trenucima donosili pogrešne političke odluke. Ne mogu razumjeti šutnju na tijelima stranke I glasanje za odluke koje su kasnije u medijima nazivali krivima. Vjerodostojnosti u onome što radimo i u onome što govorimo mora biti. Još jednom ih pozivam da se ostave dogovora ‘ispod stola’ i da sučelimo ideje”, napisao je na Facebooku kandidat za predsjedništvo SDP-a Jure Zubčić.

Komentiraj