Nacional

SDP-ovci traže smjenu Snježane Banović jer je napala Lalovca

Zatražena je ostavka SDP-ove predsjednice savjeta za kulturu, kazališne redateljice Snježane Banović, jer je na Twitteru komentirala kako među 4 potpredsjednika stranke nema nijedne žene.

Zastupnica Ana Komparić Devčić zatražila od predsjednika stranke Davora Bernardića da smijeni Snježanu Banović jer se u toj objavi dotaknula i Borisa Lalovca kojeg je nazvala “dokazani zlostavljač žena” i zapitala se koja je razlika između njega i HDZ-ovog Alojza Tomaševića.

Budući da je DORH odbacio sve optužbe protiv Lalovca kao neosnovane, mnogi su se u stranci zbog ovoga pobunili, a Snježana Banović na kraju se na Twitteru i ispričala.

“Nemamo dojam da Bernardić misli nešto poduzeti, ali ne može tako važan savjet, kao što je savjet za kulturu, voditi osoba koja je toliko neinformirana i koja toliko neprimjereno diskreditira jednog od naših potpredsjednika. Ako je imala kakve dvojbe, mogla je razgovarati s nekim u stranci prije objave. Nadam se da najmanje možemo očekivati njenu ostavku, ne vjerujem da s takvim stavom bez provjere činjenica može adekvatno obnašati takvu dužnost”, rekao je Mirando Mrsić Novom listu.

Komentiraj