SDP-ovci će peticijom tražiti od Bernardića da ode?

HINA/ Denis CERIĆ

Ekipa SDP-ovaca okupljena oko potpredsjednika stranke Peđe Grbina, a uz podršku niza jakih imena od Siniše Hajdaša Dončića, do Kristine Ikić Baniček iz Siska, piše tekst peticije s kojom se planira izaći ne samo pred šefa stranke Davora Bernardića i pred Predsjedništvo SDP-a, nego i pred javnost, sa zahtjevom da odstupi.

Kako u subotu piše Novi list, pedesetak jakih SDP-ovaca, među kojima i većina članova Bernardićevog Predsjedništva, planira izaći na Ibleru pred medije i novinare sa zahtjevom Bernardiću da sam odstupi. Razlog više za ovu akciju su i njegovi posljdnji istupi, u kojima sebe vidi kao kandidata za premijera, iako ima sve manju podršku i u javnosti i u stranci.

Da je riječ o organiziranoj akciji, potvrđuju i izjave Vojka Obersnela, koji je u jednom dnevnom listu jasno rekao da je Bernardić već davno trebao otići, a da su za njega bolji kandidati za predsjednika i Grbin i Hajdaš Dončić, za koje je rekao kako bi ih obojicu podržao. “Imaju više političke mudrosti i znanja od sadašnjeg predsjednika, obojica imaju mnogo jasnije stavove i socijaldemokraciju razumiju puno bolje”, rekao je Obersnel.

Komentiraj