HINA/ ds

SDP-ovac Klarin stao u obranu predsjednice nakon napada zbog fotografije snimljene na Kornatu

Načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin stao je u četvrtak u obranu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović nakon što su se na njezin račun pojavile kritike u nekim medijima i na društvenim mrežama zbog fotografije snimljene na Kornatu tijekom obilježavanja 10. obljetnice Kornatske tragedije.

“Kao načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a moram reagirati na medijske kritike posjeta predsjednice Republike mjestu stradavanja vatrogasaca na otoku Kornatu na temelju jedne fotografije koja nije i ne može biti mjerodavna cjelodnevnom obilježavanju 10. obljetnice stradavanja vatrogasaca”napisao je na Facebooku Ivan Klarin uz fotografiju Hrvoja Jelavića iz agencije Pixsell.

“Kako sam i sam jučer sudjelovao na komemoraciji, želim naglasiti da je gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prvi predsjednik države koja je posjetila mjesto stradavanja te zajedno sa roditeljima, prijateljima i rodbinom odala počast preminulim vatrogascima s pijetetom i poštovanjem”, ističe Klarin.

Ne ulazeći u politički kontekst rada predsjednice Republike, te na prvo mjesto stavljajući traženje istine i obilježavanje ove tragedije kao čovjek koji je od početka uključen u događaje oko tog nesretnog dana, smatram da nije potrebno kritiziranjem jedne usputne fotografije zasjenjivati značenje ove komemoracije i predsjedničinog posjeta, poručio je Klarin.

Kako ŠibenikIN doznaje od novinara i fotoreportera koji su u srijedu bili na komemoraciji na Kornatu, fotografija na kojoj Grabar Kitarović nasmiješena maše jednom rukom snimljena je kad je predsjednica sišla s padina otoka do mjesta na obali gdje se trebala ukrcati u brod, a gdje ju je dočekalo mnoštvo ljudi koji su se htjeli fotografirati s njom.

Komentiraj