SDP-ov Petek: “Kontrolori ZET-a dobili poruku operatora da ih isključuju zbog duga”. ZET: “U pitanju je nesporazum”

Renato Petek, kandidat za zamjenika gradonačelnika SDP-ovom kandidatu Jošku Klisoviću, na Facebooku je objavio snimku zaslona poruke.

Petek kaže da je riječ o poruci koju su dobili kontrolori ZET-a, kojom ih se obavještava da su im blokirani računi na mobitelima.

“Financijski sustav Grada Zagreba se raspao. Stanje je alarmantno i više ga nitko ne može prikriti.

Fotografija prikazuje poruku tele operatera koju su jutros na svoje uređaje dobili kontrolori karata ZET-a. Zbog višemjesečnog duga od 24.236.96 kuna srušio se sustav kontrole karata”, napisao je Petek.

“Već i zagrebačke vrane znaju da grad mjesecima duguje sve većem broju dobavljača. Ista je situacija i s Holdingom. Proračunska rupa je veća od 1.5 milijardi kuna, neplaćene obveze odavno su premašile 750 milijuna kuna te svakodnevno rastu u milijunskim iznosima.

Katastrofalna financijska situacija je uzrokovana lošim upravljanjem i preplaćivanjem brojnih ugovora i usluga dosadašnje gradske uprave i podržavatelja iz HDZ-a, a ne posljedicama pandemije i potresa”, napisao je Petek u statusu na Facebooku.

ZET: “Nemamo nepodmireni iznos, sustav je pao zbog greške”

Iz ZET-a odgovaraju da se radilo o nesporazumu.

“Zagrebački električni tramvaj i A1 njeguju korektnu poslovnu suradnju, a ZET redovno podmiruje svoje obveze. U konkretnom slučaju u našoj poslovnoj evidenciji nije zabilježen nepodmireni iznos niti je temeljem navedenog zaprimljena opomena. Nakon reakcije pružatelja usluge u izrazito kratkom vremenskom roku nesporazum je na obostrano zadovoljstvo otklonjen i usluga je žurno uspostavljena”, poručili su iz ZET-a.

 

Komentiraj