SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita Franić: “Tražim poništenje natječaja za koncesiju za Žnjan”

Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita, u četvrtak je u Zagrebu održao konferenciju za medije zbog, kako kaže, “izjava ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koji je javno istaknuo da privatna tvrtka koja je dala najveću ponudu ne zadovoljava uvjete natječaje”.

Franić je novinarima objavio presliku zapisnika iz kojeg je vidljivo da je Povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture jasno naznačilo da ponuda zadovoljava svih 25 kriterija propisanih u natječaju. Dodatni problem je i činjenica da je otvaranje ponuda obavljeno još 29. natječaja, a da resorno Ministarstvo još uvijek nije javno objavilo njegove rezultate, što je i protivno Zakonu, rekao je Franić.

“Žalosti me što se ministar Butković uključio u kampanju za splitskog gradonačelnika i to na način da neistinama brani glupost i neznanje splitskog HDZ-a. Ovo je opasan presedan jer ministar u Vladi Republike Hrvatske protuzakonito skriva odluku kojom će se Žnjan dati privatnom investitoru na čak 40 godina, čekajući valjda da prođu lokalni izbori. No, neistine i skrivanje neće sakriti činjenicu da su još jednom dokazali svoju apsolutnu nesposobnost za zaštitu interesa Splita i njegovih građana”, rekao je Franić.

Franić je iskazao zabrinutost što je privatna tvrtka sa samo 100 kuna temeljnog kapitala uspjela skupiti svu traženu dokumentaciju i predati za nijansu bolju ponudu od gradske tvrtke koja je godinama pripremala ovaj natječaj.

“Vice Mihanović i HDZ u Splitu vertikalu vlasti iskorištavaju isključivo za prikrivanje svoje nesposobnosti i zadovoljavanje vlastitith privatnih interesa. Kao budući gradonačelnik, tražit ću prenošenje ovlasti o gospodarenju pomorskim dobrom sa Županije na Grad Split, što nam omogućava i Zakon. Neću dopustiti da se bilo tko igra s intereserima Splita i da naše najvrednije resurse daje na 40 godina tek osnovanoj privatnoj tvrtki”, rekao je Franić.

Još jednom je pozvao na poništenje cjelokupnog natječaja za koncesiju za Žnjan.

“Zapisnik je jasan i sad je vrijeme da splitski i nacionalni HDZ prestane s neistinama i skrivanjem informacija od građana. Splićani neće dopustiti da Žnjan ode privatniku na 40 godina” – istaknuo je Franić. Dodao je da će u slučaju da “ministar Butković nastavi puštati dezinformacije, u javnost pustiti nove dokumente koji potvrđuju razmjere skrivanja”.

 

Komentiraj