SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović predstavio koaliciju za lokalne izbore

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović predstavio je koaliciju za predstojeće lokalne izbore, koju predstavljaju stranke HSU, IDS i HSS.
“Ponosan  sam na sve nas koji smo danas ovdje jer smo, radeći na izbornom programu došli do zajedničkih ciljeva i uspostavili partnerski odnos koji nas vodi u koalicijski nastup pred biračima”, kazao je Filipović i posebno zahvalio Goranu Palčevskom, čija bogata biografija imponira čitavom timu, na spremnosti da preuzme odgovornost za novi ritam grada kao kandidat za zamjenika riječkog gradonačelnika.
Palčevski je javnosti poznat kao nekadašnji predstojnik Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a, a danas kao redoviti profesor  na Medicinskom fakultetu u Rijeci, pročelnik Zavoda za gastroenterolgiju, hepatologiju, endokrinologiju i nefrologiju i prodekan na Medicinskom fakultetu.
“Markov sam poziv doživio kao kompliment, ali i kao odgovornost na koju se ne reagira povlačenjem nego prihvaćanjem.   Sve dosadašnje politike razvoja grada koje su Rijeku učinile otvorenim i modernim gradom bile su u skladu s mojim vrijednostima”, poručio je.
Dobrodošlicu u tim Palčevskom je poželjela i već ranije predstavljena kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Sandra Krpan. Istaknula je da vjeruje da će oboje s pozicija zamjenika gradonačelnika biti Marku vrijedni suradnici i partneri na koje će se moći osloniti.
“Kao što sam već u ranijim istupima govorila moje obećanje građanima Rijeke i partnerima s kojima danas istupamo pred birače jest da ću potpuno posvećeno i s maksimumom energije raditi na projektima koji Rijeku čine otvorenim i modernim gradom”, rekla je Krpan.
Neupitnost koalicijske suradnje s SDP-om izrazio je i Ivo Zrilić.
“Ciljevi za koje se HSS zalaže na nacionalnoj razini uvijek kreću od lokalnih potreba, pa smo lokalno uvijek podržavali usmjerenja onih politika koje su imale na umu promicanje malih proizvođača, gospodarstvenika koji na ekološki način proizvode i nude svoje proizvode, ali i one politike koje u cilju imaju zaštitu okoliša kako bi zelena Hrvatska ostala očuvana, naglasio je Zrilić dodajući da su upravo to prepoznali u Filipovićevim programskim osnovama i ciljevima. „Grad Rijeka je i do sada bio orijentiran provedbi zelenih politika koje smanjuju zagađenje okoliša i promoviraju zdrav život“, završio je Zrilić.

Komentiraj