SDP ODGOVORIO MOST-U: Ranko Ostojić nije i ne može biti sramota SDP-a

Igor Kralj/PIXSELL

Danas su u Saboru MOST-ovi zastupnici podržali izbor Ranka Ostojića za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, unatoč protivljenju Domoljubne koalicije, a MOST se brzo opravdao putem Facebooka.

“Ranko Ostojić je prava slika onoga u što je Zoran Milanović pretvorio SDP, horda huškača koji znaju samo sijati mržnju i podjele i vrijeđati. Žao nam je sto je SDP Hrvatske inzistirao na Ostojiću i mi smo ga podržali isključivo jer to mjesto pripada oporbi iako čovjek koji se izražava na takav način nije zaslužio da vodi ovaj Odbor.

Njegova retorika je primjerenija uličaru, nego saborskom zastupniku i predsjedniku jednog tako važnog odbora. Sjetimo se samo njegovih neprimjerenih izjava i uvreda. Nažalost, taj čovjek je problem SDP a i njihova sramota”, poručio je Kristić, piše u statusu MOST-a.

Uskoro je reagirao i SDP

“Zastupnici Hrvatskog sabora imenovali su danas Ranka Ostojića, člana predsjedništva SDP-a, za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i time prekinuli miješanje HDZ-a u izbor predsjednika Odbora. Podsjećamo da mjesto predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pripada najvećoj oporbenoj stranci, koja i predlaže predsjednika Odbora.

Zastupnici Mosta prepoznali su važnost tog Odbora i zakonsko pravo oporbe, i većinom glasova podržali Ranka Ostojića za predsjednika suprotstavljajući se time volji koalicijskih partnera. Iznenađuje nas reakcija Mosta nakon današnje sjednice i optužbe na račun predsjednika Odbora i SDP-a. Riječ je o čovjeku koji je donedavno pošteno i časno obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova i upoznat je s načinom funkcioniranja resora i najbolji je kandidat kojeg možemo predložiti na tu funkciju.

Ranko Ostojić je čovjek koji je svojim radom i organizacijom pokazao svijetu koliko humanitarno srce ima Hrvatska u ovoj migrantskoj i izbjegličkoj krizi, nastojeći svakome pružiti potrebnu pomoć i sigurnost, pazeći da se pritom ne naruši sigurnost svih hrvatskih građana. Takav čovjek nije i ne može biti sramota SDP-a i takve optužbe Mosta su neutemeljene i govore najviše o Mostu. Sve nas ovo navodi do zaključka da je ovakva reakcija Mosta bila nužna da se donekle smire napetosti u koaliciji Mosta i Domoljubne koalicije, imajući na umu da je Most glasao protiv svojih koalicijskih partnera”, piše na službenim stranicama SDP-a.

Komentiraj