SDP o zatvaranju malih benzinskih: “Bojimo se da će se naši poljoprivrednici naći u još većim problemima”

Nakon što je u utorak objavljeno da je nekoliko malih benzinskih postaja bilo primorano zatvoriti svoja vrata, priopćenjem su se oglasili iz SDP-a.

Njihov Savjet za poljoprivredu i hranu u priopćenju je skrenulo pozornost na jedan od problema koji će se dogoditi zatvaranjem malih benzinskih postaja.

“Mnoge male pumpe upravo su bile te koje su na dohvat ruke našim poljoprivrednicima. Ukoliko se masovno počnu zatvarati bojimo se da će se naši poljoprivrednici naći u još većim problemima”, naglašavaju iz SDP-a i dodaju da je blizina i dostupnost tih benzinski pumpi upravo ono što treba poljoprivrednicima.

“Zamislite samo kako će jedan poljoprivrednik morati ići do najbliže benzinske pumpe koja je u nekom gradu, kilometrima udaljenom. Gdje je tu isplativost, gdje je tu ekonomičnost? Uz učestali porast cijena svih inputa pri poljoprivrednoj proizvodnji još i vožnja do udaljenih benzinski pumpi je svakako nešto čime se Vlada mora pozabaviti. Vlada je jedina odgovorna i jedina ima instrumente kako bi ublažila štetu koja može nastati. Apeliramo da se što prije reagira!”, poručili su.

Naglašavaju da su svako izgubljeno radno mjesto i svaki ugašen OPG – trajno ugašeni. “Mi već ionako dugo nismo samodostatni i svaki daljnji udar ruši već ionako urušenu poljoprivrednu proizvodnju. Do sada niti jedan apel ministrici Vučković nije urodio plodom. Samo ćemo podsjetiti na njenu inertnost kada su se gasile šećerane. Pozivamo Vladu i premijera, uključite se u rješavanje problema hrvatskih građana. Vama su ljudi dali povjerenje i na vama je odgovornost. Poljoprivredna proizvodnja je strateško pitanje naše države!”, zaključili su iz SDP-a.

Komentiraj