Screenshot/YouTube

“SDP nema budućnosti, to je dobro za društvo”

Ivica Puljak iz stranke Pametno sinoć je gostovao u ‘Pressingu’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualne političke događaje.

N1 je u ponedjeljak objavio kako je HDZ spot za kampanju ‘Vjerodostojno’ snimao u uredu odvjetnika Šavorića, a Puljak kaže da to pokazuje da su njihove veuze dublje nego što smo mislili i nego što su oni priznavali.

Na pitanje ima li u aferi Hotmail kaznene odgovornosti, Puljak kaže kako ne bi želio suditi prije vremena. “Nitko dosad nije odgovarao za svoje nedjela. Pored toga, postoji niz političke odgovornosti koja leži isključivo na premijeru. Trebao je otići isti dan kad i Dalić. I oporba je bila upletene u te stvari. Most je sve znao, i usvojio taj zakon. I oni su odgovorni za ono što se događalo. Znali su. Ako nisu znali, bili su vrlo naivni”, rekao je.

Darko Horvat u ponedjeljak je predložen za minista gospodarstva. “Netko tko je bio u Vladi Tihomira Oreškovića pokazao je vrlo nisku razinu… On ne bi trebao biti ministar ničega. Dok ova vlada upravlja Hrvatskom, mi nemamo budućnosti…”, poručio je Puljak.

Martina Dalić je donirala novac Pametnom, a Puljak kaže da će ta sredstva sada donirati. “Neugodno nam je zbog toga. Da nam je donirao novac netko tko je najblaže rečeno činio sumnjive stvari. Pokazujemo vjerodostojnost jer smo cijelo vrijeme govorili da bi trebala dati ostavku, a sada ćemo te novce uplatiti za humanitarne svrhe ili za borbu protiv korupcije, jer ih ne možemo vratiti njoj”, objasnio je.

Rejting SDP-a i dalje pada. “To je stranka koja nema budućnosti jer oni se ne mogu ni sami sa sobom dogovoriti. Za društvo je dobro da je njihov rejting u padu. Kad maknete ideologiju, SDP i HDZ su potpuno iste stranke, vode računa samo o sebi. Ne razgovaraju ni o čemu osim kako će napraviti nešto za sebe”, smatra, a za Živi zid kaže da su destruktivni i deiletanti. “Kad bi se implementirale njihove politike, bilo bi nam još gore”, rekao je.

Komentiraj