Patrik Macek/PIXSELL

SDP napustio još jedan saborski zastupnik

Saborski zastupnik SDP-a i donedavni predsjednik županijske organizacije te stranke u Varaždinskoj županiji Mario Habek podnio je u stijedu ostavku na članstvo i nakon 20 godina otišao iz SDP-a.

Na današnjoj konferenciji za novinare Habek je kazao da mu, s obzirom da nakon unutarstranačkih izbora na županijskoj razini i izbora vodstva, za koje je napomenuo više puta da ga ne priznaje, ne preostaje ništa drugo nego napustiti stranku. Dodao je i da je jedan od razloga što je aktualno županijsko vodstvo pokrenulo njegovo isključivanje iz stranke te ne vidi nikakvu mogućnost daljnje suradnje.

Nakon toliko godina provedenih u stranci to nije bila laka odluka no s obzirom na sve što sam nabrojio to je jedino rješenje za mene i stranku. Današnji SDP nije stranka u kakvoj želim biti i kakva je bila u vrijeme Milanovića”, kazao je Habek, kako prenosi aktualno.hr.

Kazao je kako će u Saboru biti nezavisni zastupnik i da zadržava mandat. Vijećnički mandat u Županijskoj skupštini ostaje zasada SDP-u no, rekao je da ne zna što će biti za godinu dvije.

U Saboru će, dodaje, podržavati one zakonske prijedloge oji će ići za dobrobit građana Hrvatske, odnosno 3. izborne jedinice.

Komentiraj