Goran Stanzl/PIXSELL

SDP NAPAO PETROVA ‘Još nije napravljen naš prijedlog o minimalnoj plaći’

SDP JE prozvao predsjednika Sabora Božu Petrova jer još nije raspravljen SDP-ov prijedlog zakona o minimalnoj plaći upućen u proceduru još krajem prošle godine. HDZ-ova Grozdana Perić uzvratila je kako je aktualna Vlada u zadnjih pola godine napravila više nego prethodne te je minimalna plaća povećana za 67 kuna.

“SDP je krajem prošle godine u saborsku proceduru uputio konačni prijedlog zakona o minimalnoj plaći koji još danas nije došao na dnevni red. Gospodine predsjedniče, stavili ste ga na kraj jer očito vam nisu prioriteti interesi radnika”, prozvao je SDP-ov Mirando Mrsić predsjednika Sabora Božu Petrova nakon stanke koju je zatražio.

Mrsić ističe kako vladajuća garnitura neprestano iskazuje svoje zadovoljstvo gospodarskim rastom dok mladi odlaze iz Hrvatske.

“Smatrali smo da većina zastupnika u Hrvatskom saboru mora i treba biti zainteresirana za raspravu o toj temi, jer minimalnu plaću u Hrvatskoj prima oko 20.000 ljudi”, poručio je.

Kaže da je obveza Vlade i svih zastupnika raditi na rješavanju problema građana.

“Vrijeme je da se Vlada konačno pozabavi i pitanjem sustava plaća i cijene rada u Hrvatskoj i da predloži konkretne mjere”, pozvao je Mrsić.

Komentiraj