SDP I HNS NEZADOVOLJNI NAČINOM RADA Sabor objedinjeno raspravlja o Radmanovu razrješenju i Kovačićevu imenovanju

HINA/ Denis CERIĆ

Hrvatski sabor u petak je dnevni red tekuće sjednice proširio s četiri nove točke, među kojima su i prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i imenovanje vršitelja te dužnosti Siniše Kovačića.

 Odmah po dopuni dnevnog reda, pristupilo se objedinjenoj raspravi o te dvije točke, a prijedlog razrješenja i imenovanja obrazlaže predsjednik Odbora za medije Andrija Mikulić (HDZ).

Taj je Odbor u četvrtak većinom glasova odlučio Saboru predložiti razrješenje Radmana te imenovanje Kovačića za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

SDP i HNS nezadovoljni načinom na koji Sabor radi

Oporbeni klubovi SDP-a i HNS-a zatražili su u petak stanku u Hrvatskom saboru kako bi izrazili nezadovoljstvo načinom rada parlamenta, odnosno činjenicom da u četvrtak nije najavljeno što će se raditi u petak, te kad će se glasovati o raspravljenim točkama.

 U četvrtak po prvi put nije bilo najave što će se danas raspravljati, zbog čega se ne možemo kvalitetno pripremiti za temu, rekla je SDP-ova Dragica Zgrebec, kojoj su se u zahtjevu za stankom priključili klubovi HNS-a, ali i većinskih HDZ-a i BUZ-a.

Predsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) demantirao je SDP-ovu zastupnicu.

To nije istina, dok ste bili potpredsjednica Sabora niz puta nije bila najavljena točka o kojoj će se dan kasnije raspravljati, odgovorio joj je Reiner.

Stanku je zatražio i Stipe Petrina u ime Kluba HSU-a kako bi, kaže, zamolio Sabor da ga obrani od “neopravdanog napada Đure Sesse”, predsjednika Udruge hrvatskih sudaca.

Komentiraj