Screaming Females ove subote nastupaju u Močvari

skeiky

Osam godina nakon drugog i zadnjeg nastupa u Hrvatskoj, trio iz New Jerseya, predvođen karizmatičnom pjevačicom i gitaristicom Marissom Paternoster, ovu subotu dolazi u zagrebačku u Močvaru.

Grupa ‘Screaming Females’ se nalazi na promotivnoj turneji sa sedmim studijskim albumom objavljen u veljači za Don Giovanni Records. “All At Once” predstavlja ovaj indie punk trio u svojoj punoj kreativnoj snazi s pjesmama koje osvajaju na prvu loptu, a u kojima se efektno isprepliću punk, power pop i art rock.

Ne čudi stoga da ih je kritika još jednom dočekala s neskrivenim oduševljenjem, uz konstataciju da se radi o najkompletnijem izdanju ove grupe do sad. Sve je to “kumovalo” i njihovom prvom ulasku na Billboardove liste prodaje albuma. Nakon 14 godina i DIY početaka, kad su u nedostatku prostora za koncerte u kojima je dozvoljen ulaz maloljetnicima krenuli u organiziranje koncerata po vlastitim podrumima, ‘Screaming Females’ su stasali u uistinu respektabilno ime američke nezavisne glazbe od kojih možemo očekivati još puno odličnih izdanja.

Uz prisjećanje na dvije sjajne zagrebačke svirke, i uz stotine nastupa koje su u međuvremenu odradili te tako dodatno izbrusili svoje “glazbene vještine”, za očekivati je da budu jednim od pritajenih favorita koncertne godine u Zagrebu.

Prije i nakon koncerta za program je zadužen DJ Per Le Cler, veteran zagrebačke alternativne scene, kojem je ovo već 19. godina kako publiku rasplesava svojim Night On My Side programom.

Komentiraj