Screenshot/YouTube

SCHMEICHEL “Sudac je Hrvatskoj ukrao utakmicu”

Legendarni danski vratar Peter Schmeichel, koji je Svjetsko prvenstvo proveo kao komentator na ruskoj televiziji RT, priključio se brojnim stručnjacima, koj su kritizirali argentinskog suca Pitanu zbog dosuđenog slobodnog udarca i jedanaesterca, koji su usmjerili utakmicu finala Svjetskog prvenstva.

“oristio je VAR pri odluci da dosudi penal u situaciji kada mislim da ga nikako nije bilo. Odlukom da pokaže na jedanaesterac za Francusku potpuno je uništio utakmicu. oliko puta je gledao snimku, što pokazuje da nije bio siguran kako je riječ o penalu i izgleda mi kao da se pita kojeg vraga ja radim ovdje?”, rekao je Schmeichel i dodao kako je to trenutak koji je prelomio utakmicu.

“Odluku da ga se dosudi smatram ludom. Jer ako je to penal, onda bi ih na svakoj utakmici bilo 20. Finale SP-a nije utakmica na kojoj se smiju događati takve sudačke greške. Perišića je lopta iznenadila i nije joj se mogao izmaknuti. Zato ga je pogodila u ruku”, objašnjava Danac.

Smatra da se Hrvatska nakon tog drugog vodstva nije mogla vratiti. “Nije imala snage. Ne zaboravimo kako je došla do finala. Bila je previše iscrpljena za tako nešto”, poručio je.

Na kraju je poručio kako je hrvatska reprezentacija nadahnula sve i pokazala koliko se može postići kada se posegne za ‘unutarnjim rezervama’. Ipak, Schmeichel je čestitao Francuskoj i poručio kako njihova pobjeda nije nimalo nezaslužena jer su tijekom cijelog prvenstva konstantno bili najbolja momčad.

Komentiraj