SCHILDENFELD NAKON POVRATKA U DINAMO: Imamo fantastičnu mladu ekipu

Hrvatski reprezentativni stoper Gordon Schildenfeld i 22-godišnji lijevi bočni igrač Borna Barišić službeno su predstavljeni u utorak u prostorijama zagrebačkog Dinama kao dva najzvučnija pojačanja hrvatskog prvaka u ovom prijelaznom roku.

[quote_box_center]Schildenfeld je doveden da svojim iskustvom i znanjem bude stup Dinamove obrane, predvodnik mladićima koji dolaze

“Postoji dosta upita i ponuda za naše igrače koje hladno odbijamo. Raspitivali su se za Soudanija, Pjacu, Ademija, Pivarića, Hodžića, Husejinovića, Radonjića… To je očekivano za ovaj period. Što se tiče dolazaka, ima nekoliko igrača u obrani i veznom redu koje bi možda željeli vidjeti u Dinamu”[/quote_box_center]

Dok je za Barišića ovo potpuno novo iskustvo, iskusni 30-godišnji Schildenfeld povratnik je u Maksimir. Dinamov dres nosio je u sezoni 2007/08. prije nego što se otisnuo u inozemne vode. U sedam sezona je prošao sedam klubova od Turske (Bešiktaš), Njemačke (Duisburg, Eintracht Frankfurt) i Austrije (Sturm) pa preko Rusije (Dinamo Moskva) do Grčke (PAOK, Panathinaikos).

“Imam iskustva, danas sam potpuno drugačiji igrač nego kada sam bio ovdje prvi put i vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Imamo mladu i fantastičnu ekipu s par starijih igrača te možemo puno toga napraviti”, istaknuo je popularni Schifo kojeg su neki suigrači posebno impresionirali.

” Pjaca, Ćorić i ostali mladići su stvarno impresivni i vjerujem da ih čekaju velike karijere. Bit će ovdje biti još puno “Modrića”, “Mandžukića” i ostalih.”

Schildenfeld je doveden da svojim iskustvom i znanjem bude stup Dinamove obrane, predvodnik mladićima koji dolaze.

“Naravno da sam spreman biti lider jer mi to nije ništa novo. Sjećam se kada sam bio mlad igrač da su i meni trebali stariji i iskusniji koji su me vodili.”

Jedan od onih koje će voditi je i Borna Barišić.

“Uvjeti su fenomenalni, osjećam napredak iz treninga u trening. Vjerujem da ću ovdje puno napredovati te sam jako sretan što sam dio ovakve lijepe priče”, izjavio je 22-godišnji Osječanin.

O Barišićevim kvalitetama se samo riječima hvale izrazio i trener Zoran Mamić nakon što ga je već deset dana imao u programu treninga:

“Borna je pokazao da se radi o izuzetno dobrom igraču, profesionalcu i pravom radniku te karakternom dečku. S druge strane, Schifo nam se priključio neki dan i prvi dojmovi su jako dobri. Uostalom, to nije iznenađenje jer smo itekako dobro znali o kakvom se igraču i dečku radi.”

Za kraj je glavni trener dao i nekoliko informacija na temu mogućih odlazaka iz Dinama, odnosno dolazaka novih igrača.

“Postoji dosta upita i ponuda za naše igrače koje hladno odbijamo. Raspitivali su se za Soudanija, Pjacu, Ademija, Pivarića, Hodžića, Husejinovića, Radonjića… To je očekivano za ovaj period. Što se tiče dolazaka, ima nekoliko igrača u obrani i veznom redu koje bi možda željeli vidjeti u Dinamu, ali ni s jednim nismo otišli još daleko u pregovorima”, zaključio je Zoran Mamić.

Dinamova ekspedicija će u srijedu 24. lipnja krenuti u Sloveniju na završni dio priprema, na kojima bi trebali odigrati i četiri prijateljske utakmice kako bi što spremniji dočekali okršaje s luksemburškim prvakom Fola Eschom u 2. kvalifikacijskom krugu Lige prvaka.

Komentiraj

Source:HINA/D.V.