Predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Mario Henjak, čestitao je baletnom ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na uspješnoj izvedbi popularnog baleta ‘Ana Karenjina’ održanoj u Sankt Peterburgu.

Naime, hrvatski baletni umjetnici 7. svibnja prvi su put nastupili u slavnom Aleksandrinskom teatru, uz ovacije ruske publike.

Iz Sberbank d.d. koja je ponosan sponzor Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u sezoni 2016/2017 godine, ističu kako “podupiru ovakve projekte, koji su od velika značaja za dvije zemlje i njihovu kulturu”.

“Prepoznali smo važnost međusobnog upoznavanja i razumijevanja kroz našu kulturu, kroz vrhunske umjetnike koji dobijaju nova iskustva i sklapaju nova prijateljstva. Nastavkom ove uspješne hrvatsko-ruske kulturne suradnje, s jedne strane omogućuje se promocija hrvatske kulture i umjetnosti ruskoj publici, a s druge strane hrvatskoj se publici pruža mogućnost uživanja u svjetski poznatim izvedbama ruskog baletnog ansambla”, naglasio je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska, Mario Henjak te dodao kako sudjelovanjem u ovakim projektima “Banka kao sponzor potvrđuje svoju društvenu odgovornost te izravno sudjeluje u promicanju hrvatske kulture i umjetnosti u zemlji i svijetu”.

Hrvatski i ruski baletni umjetnici kroz zajednička gostovanja imaju priliku uspostaviti pravi umjetnički dijalog i tako jedni drugima približiti i predstaviti svoju kulturu i umijeća te otvoriti prostor za daljnju uspješnu suradnju vrhunskih umjetnika.

Suradnja hrvatskog i ruskog baleta nastavlja se već idući mjesec, 5. i 6. lipnja, kada će se u zagrebačkome HNK biti izvedena dva gala koncerta.

Gledatelji će moći vidjeti dijelove iz slavnih ruskih baleta, opera i mjuzikla, umjetnike koji su primili mnogobrojne ruske i svjetske nagrade, solista i prvaka ruske glazbene i plesne scene.

Komentiraj