Saziva se sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost, zatražen izvještaj Božinovića

Predsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas u ponedjeljak je za N1 kazao da se saziva sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost.

“U zadnjem izvješću SOA-e navodi se da sustavna korupcija rasprostranjena u svim segmentima društva jedna je od ugroza nacionalne sigurnosti. Nedopustivo je da uvijek informacije iscure dan prije kada su političari u pitanju. Puno se kaznenih djela napravi i po drugim sferama i nikada ništa ne iscuri. Međutim, kada je političar upleten sve iscuri vani i dan ili dva po medijima sve čitamo”, rekao je Vukas i dodao da je odgovor tražio i od ministra unutarnjih poslova DavoraBožinovića.

“Poslali smo upit ministru Božinoviću zbog čega cure informacije i što rade da se to spriječi. Sigurno ćemo sazvati odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da vidimo što u sustavu ne valja. Ako su djelatnici radili deset mjeseci, tko se usudio uništiti dan prije sve to? To je ozbiljna stvar koja se ponavlja iz slučaja u slučaj”, istaknuo je. Sjednica bi se, dodao je Vukas, mogla održati sljedeći tjedan.

Vukas ističe kako je problem curenja informacija prioritet saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. “Nedopustivo je da to sve ide van, da to sve možemo čitati u medijima jer ako želimo biti ozbiljna zemlja i iskorijeniti korupciju, time se moramo pozabaviti. Manje-više uvijek cure informacije kada je politika u pitanju, a inače ne. Odbor će doprinijeti da se to više ne događa. Idemo istražiti to, gdje curi. Zna se tko je sudjelovao u svim tim pripremnim radnjama pa do uhićenja. Moramo se ostaviti sitnog politikantstva i uhvatiti se s tim u koštac”, kazao je.

Komentiraj