SAVICA Dvije grupe prosvjednika i 30-ak policajaca

Slavko Midzor/PIXSELL

U zagrebačkom parku Trnjanskoj Savici, gdje su članovi Inicijative “Čuvamo naš park” organizirali neprekidno 24-satno dežurstvo, u srijedu kasno poslijepodne intervenirala je policija nakon dojave o manjem izgredu, no zasad nema privedenih, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Neslužbeno se doznaje da je bilo naguravanja između dviju skupina građana, onih koji se protive preuređenju parka i onih koji su za to.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u srijedu da se odustaje od preuređenja parka Trnjanske Savice te da neće raditi ništa protivno volji ljudi, a park će vratiti u prvobitno stanje.

Iz građanske inicijative “Čuvamo naš park” na gradonačelnikovu izjavu uzvratili su kako im to ne znači mnogo te su poručili kako bi htjeli vidjeti dokumentaciju, što se planira, i zaustaviti radove u parku Trnjanskoj Savici.

Stanovnici Savice, koji danima prosvjeduju u parku, traže javnu raspravu i transparentni natječaj za preuređenje parka, a zamjeraju što je, uz cijenu od 12 milijuna kuna, u planovima predviđeno da se više od 40 posto parka pokrije betonom i plastikom, umjetnom travom i sintetskim materijalima, pri čemu bi se uklonila prirodna trava i srušila 20-godišnja stabla.

Prošle godine građani su prosvjedovali protiv gradnje crkve u tom parku, od koje se i odustalo.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]