Saudijski konzulat u Istanbulu pretražit će turske vlasti u ponedjeljak u okviru istrage o nestanku novinara Jamala Khashoggija otkad je onamo ušao 2. listopada, po diplomatskom izvoru.

Pretraga će se provesti rano navečer u okviru radne skupine koju su ustanovili Turska i Saudijska Arabija, ističe izvor. Pretraga je dopuštena prošlog tjedna ali do nje još nije došlo zbog neslaganja oko modaliteta, po turskim medijima.

Saudijski novinar, kritičan spram vlasti u Rijadu, posjetio je saudijski konzulat 2. listopada zbog administrativnih radnji vezanih uz njegovo skorašnje vjenčanje s Turkinjom Hatice Cengiz.

Otad više nije viđen. Rijad tvrdi da je napustio diplomatsko predstavništvo, ali turske vlasti tvrde suprotno te neki dužnosnici optužuju saudijske vlasti da su dale ubiti novinara u konzulatu skupini agenata poslanih posebno u tu svrhu.

Saudijsko izaslanstvo bilo je u Turskoj tijekom vikenda da bi razgovaralo s turskim dužnosnicima ali detalji njihova programa ili sadržaj njihovih razgovora nisu objavljeni.

Komentiraj