Saudijska Arabija prvi put u povijesti na Zimskim olimpijskim igrama

Zastava Saudijske Arabije uskoro će se po prvi put u povijesti vijoriti na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022.

Saudijske boje u Pekingu branit će alpski skijaš Fayik Abdi (25), koji se kvalificirao za natjecanje u veleslalomu, potvrdio je Saudijski olimpijski odbor na Twitteru.

“Bio sam presretan kada sam dobio poruku svoje federacije. Moram spustiti glavu i usredotočiti se na ono što trebam nastaviti raditi, a to je trenirati, ostati prizemljen i skroman,” kazao je Abdi za Arab News dodavši kako je počašćen što će  predstavljati Saudijsku Arabiju u Pekingu.

Na skije je prvi put stao sa četiri godine, a tijekom svog skijaškog putovanja, Abdi je trenirao u mnogim zemljama uključujući Austriju, Francusku, Italiju, Švicarsku, Švedsku i Crnu Goru. Od 2016. do 2020. studirao je kazneno pravo na Sveučilištu Utah u Salt Lake Cityju gdje je i trenirao.

U prosincu 2021. sudjelovao je na svojoj prvoj utrci u švedskom Kabdalisu, gdje je nastupio na još dvije utrke. Potom je nastupio u Crnoj Gori

“Odabrao sam alpsko skijanje jer volim brzo skijati, to je izuzetno tehnički sport. Kada ga ljudi gledaju, ne shvaćaju koliko je to tehnički zahtjevno,” dodao je.

Komentiraj