HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Saucha traži novo grafološko vještačenje

Glavni osumnjičeni u aferi Dnevnice, bivši predstojnik Milanovićevog kabintea, Tomislav Saucha, traži novo grafološko vještačenje, dok njegova tajnica Sandra Zeljko, traži prekid istrage zbog zdravstvenih razloga.

USKOK se protivi novom grafološkom vještačenju, a o Sauchinom zahtjevu još može odlučivati zagrebački Županijski sud. Veljko Miljević, odvjetnik Sandre Zeljko, traži prekid istrage jer je, tvrdi, njegovaklijentica na psihijatrijskom liječenju, piše Dnevnik.hr.

I Zeljko i Saucha negiraju krivnju u aferi Dnevnice o izvlačenju novca lažnim putnim nalozima u mandatu Milanovićeve, Oreškovićeve i Plenkovićeve Vlade. Sauchu USKOK sumnjiči da je, kao predstojnik Ureda bivšeg premijera, lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom nezakonito stekao 580 tisuća kuna. U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko. Zeljko je osumnjičena da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac, te da je od ožujka 2016. do veljače ove godine krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Komentiraj