HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SAUCHA “Od prvog dana znam da nemam veze s tim”

Nakon što je USKOK u petak odlučio podići optužnicu protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko, Saucha je pred novinarima komentirao ovu odluku.

USKOK je optužnicu protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko podignuo zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, prijevare, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, pomaganja u krivotvorenju službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave.

Saucha je novinarima rekao da ne može ništa komentirati jer još nije dobio optužnicu. “Moramo vidjeti što piše unutra, meni je to logičan slijed, moj odvjetnik će danas dati kratku izjavu za medije, rekao je Saucha u Saboru.

“Ja i dalje stojim pri onom što sam govorio, da nisam to napravio i da za ništa nisam kriv. To je sve što imam za reći”, ponovio je. Upitan hoće li ostati u Saborskom Odboru za zakonodavstvo, Saucha je rekao da taj Odbor nema veze s optužnicom. “Ja sam saborski zastupnik i nastavit ću raditi svoj posao. To što je podignuta optužnica ne znači da sam automatski i optužen i presuđen. Ja ne moram braniti nevinost, oni mi moraju dokazati krivnju. Ja od prvog dana znam da nemam veze s tim”, kaže.

Na novinarsko pitanje postoji li moralna odgovornost, Saucha je odgovorio: “Kakva moralna odgovornost kad nisam kriv za nešto što mi se stavlja na teret? Jel vi mislite da svaki put kad netko protiv nekoga podigne optužnicu da bi automatski trebao dati ostavku? Zar nisam imao dovoljno problema?”, poručio je.

Komentiraj