Sat za planet Zemlju: U subotu od 20.30 do 21.30 cijeli svijet gasi svjetla

Hrvatski astronomski savez i udruga Naše nebo pozvali su danas sve gradove i općine da se priključe akciji “Sat za planet Zemlju” i ugase dio javne rasvjete sutra, u subotu, između 20,30 i 21,30, radi podizanja svijesti o klimatskim promjenama.

Sat za planet Zemlju održat će se diljem svijeta u subotu, 25. ožujka, od 20,30 sati do 21,30 sat, kako bi se podigla svijest o klimatskim promjenama, održivom razvoju i o racionalnom korištenju prirodnih resursa i energije.

Osim što su Hrvatski astronomski savez i Naše nebo – Udruga za zaštitu noćnog neba pozvali sve gradove i općine da na sat vremena ugase dio javne rasvjete na svom području, pozvali su ih i da informiraju javnost o tom događaju.

“Pozivamo sve gradove i općine da se priključe ovoj akciji podizanja svijesti o klimatskim promjenama, podrže nastojanja oko očuvanja prirodnog okoliša i održivog razvoja te nastojanja za smanjenje svjetlosnog onečišćenja”, naveli su u priopćenju.

U akciju se mogu uključiti i svi zainteresirani pojedinci tako što će na sat vremena ugasiti rasvjetu u svojoj kući i u dvorištu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner