Sastanak vladajuće koalicije na temu mailova ministrice Dalić u petak

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/

Kako smo ranije pisali, HDZ-ovi koalicijski partneri Milorad Pupovac i Furio Radin zatražili su u četvrtak razgovor unutar vladajuće koalicije zbog mailova Martine Dalić.

Milorad Pupovac izjavio je za N1 televiziju da će sastanak s premijerom biti održan u petak.

 

“Kao i dobar dio drugih koalicijskih partnera, SDSS smatra da je neophodan hitan razgovor vladajuće koalicije povodom mailova koji su izašli u proteklih nekoliko dana, a koji pokazuju ili iznose neke činjenice o kojima je neophodno da se u vladajućoj koaliciji povede rasprava,” rekao je Pupovac, dodajući da je SDSS-u stalo da se sačuva sve ono pozitivno što je učinila ova Vlada.

“Sve ono što može predstavljati sjenu na pozitivne učinke zakona koji je Sabor usvojio i postupaka koji su do sada napravljeni i sporazuma koji su do sada postignuti da bi se došlo do konačnog cilja – nagodbe i pokretanje Agrokora u novom obliku sve to što baca sjenu što se tiče Kluba SDSS-a ne bi smjelo više bacati sjenu na te procese,” poručio je Pupovac.

“Ako je netko vođa nekog tima, jasno je da vođa treba štititi taj tim. Sasvim je razumljivo da ukoliko postoje teškoće i problemi, da onda s onim tko podržava taj tim, a to je vladajuća koalicija, raspravi u vezi s tim što baca sjenu, na rezultate, na uspjehe. To očekujemo od premijera. Mi premijeru ne osporavam njegovo pravo da svoj tim štiti, a s njim ćemo raspraviti i podijeliti odgovornost za to što može naštetiti tom timu,” izjavio je predsjednik SDSS-a.

“Prema dosadašnjoj praksi premijer će sigurno uvažiti inicijativu svojih koalicijskih partnera, među koje spada i SDSS, uostalom, i redovito je bilo previđeno da se napravi sastanak koalicije, ovo je samo dodatan motiv da se taj sastanak održi što je moguće prije,” zaključio je Pupovac.

Komentiraj