Igor Kralj/PIXSELL

SASTANAK UPRAVNOG ODBORA HRS-A Željko Babić ostao pri odluci o neopozivoj ostavci

U subotu je u prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održan sastanak zbog ostavke izbornika Željka Babića.

Na sastanku, koji je trajao gotovo dva sata, usmeno je izloženo izvješće o radu, pripremama i igri uoči i tijekom Olimpijskih igara. Nakon razgovora i analize, Željko Babić ostao je pri svojoj odluci oko neopozive ostavke na mjestu izbornika hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije iz razloga što je osobno očekivao veći uspjeh. Uže tijelo Upravnog odbora HRS-a, koje je sudjelovalo na sastanku, sve zaključke dostavit će Upravnom odboru. UO će na svojoj idućoj sjednici, koja će se sastati u relativno kratkom roku, donijeti odluke i zaključke vezane za cjelokupnu situaciju.

“Ostao sam pri svojoj odluci iz osobnih razloga jer smatram da nismo napravili ono što smo mogli. Nisam osobno zadovoljan sa svojim učinkom i zato smatram da trebam otići. Odlazak je u kontekstu mogućnosti da se u budućnosti postižu bolji rezultati”, izjavio je Babić.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac rekao je da je uži sastav Upravnog odbora primio na znanje odluku Babića. “Moram napomenuti da je za vrijeme mandata izbornika Babića u relativno kratkom roku nastavljen odlična rezultat. Od brončane medalje u Poljskoj, kvalifikacija na Olimpijske igre i u konačnici peto mjesto na Igrama. Rezultat se nastavlja u kontinuitetu nastupa na velikim natjecanjima”, dodao je Grahovac.

Na sastanku su nazočili predsjednik Saveza Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, dopredsjednik Boris Mesarić, član Upravnog odbora HRS-a Ante Ančić, predsjednik Nadzornog odbora Romeo Vrečko, koordinator za muški rukomet Ivano Balić te tehnički tajnik i glasnogovornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Ivica Maraš.

Komentiraj