20:12 Nakon 19 sati sastančenja i razgovora, Mijo Crnoja više nije ministar branitelja.

Kako javlja Nova Tv, Crnoja je podnio ostavku na mjesto ministra branitelja. Na toj je funkciji proveo manje od tjedan dana.

Sastanci s premijerom Tihomirom Oreškovićem i potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i božom Petrovom započeli su još jučer, a dokumente su pregledavali i pravni stručnjaci.

19:10 N1 javlja kako je novinarima ispred Banskih dvora rečeno da će ‘uskoro’ uslijediti obraćanje premijera Oreškovića.

17:40 U Banske dvore došao je HDZ-ov saborski zastupnik Željko Glasnović.

16:06 Pravni stručnjaci još uvijek proučavaju dokumentaciju vezanu uz optužbe na račun ministra branitelja Mije Crnoje. Očekuje se kako će premijer Tihomir Orešković i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko nakon toga s njim obaviti razgovor.

Pravni stručnjaci dokumentaciju su proučavali od jučer, a nakon današnje sjednice Vlade, na kojoj Crnoja nije nazočio, nastavljena je njezina analiza.

15:25 Poslije završetka prve sjednice Vlade Tihomira Oreškovića nastavljeni su razgovori od jučer o slučaju ministra Crnoje. Ispred zgrade Vlade danas je velik broj novinara koji čekaju da premijer Orešković izvijesti javnost o odluci hoće li smijeniti Miju Crnoju.

Oko 14.30 u zgradu Vlade ušao je Josip Vidović, HDZ-ov tajnik za branitelje i prijatelj Mije Crnoje. Na novinarska pitanja nije htio odgovarati, piše portal Index.

Po izlasku iz Vlade, ministar vanjskih poslova Miro Kovač, bio je također bez komentara: “Idem na službeni put u BiH. To je sve.”

“Ne mogu vam davati nikakve informacije. Ne sudjelujem o razgovorima o Crnoji. Nadam se da će donijeti odluku po zakonu. Prvenstveno Orešković donosi odluku, ali i Karamarko i Petrov kao politički faktori. Ako dođe do glasanja o povjerenju glasat ću kako odluči klub zastupnika. Čitao sam članke, ali nisam proučavao dokumente. To nije moj posao”, rekao je novinarima Ivan Tepeš, potpredsjednik Sabora i član vladajuće koalicije, prenosi Index.

Navodno su jučer na sastanku provjeravali sve papire te su bili konzultirani Vladini pravnici, a za danas su najavili da će konzultirati i vanjske eksperte koji će napraviti izvještaj o cijelom slučaju.

“Taj dokument bi premijeru i dvojici potpredsjednika trebao dati sliku jesu li i koliko kršeni zakoni. Kad dobiju izvještaj donijet će odluku o sudbini ministra. Žele naglasiti da su bili temeljiti. Ne žele suditi na temelju medijskih napisa niti na temelju svojih ili Crnojinih procjena. Nego na temelju ekspertnog izvještaja.”, rekao je sinoć novinarima u Vladi Miljenko Manjkas.

Komentiraj