SASTANAK: Split traži ispriku HNS-a, hoće li je dobiti?

U ponedjeljak u 10:30 sati u Splitu se održava sastanak zmeđu HNS-a, Grada Splita i Hajduka.

Glavna tema sastanka je dolazak hrvatske reprezentacije na Poljud, gdje bi 10. listopada trebali ugostiti Mađare u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Gradsko vijeće Splita na sjednici je gotovo jednoglasno (jedan glas protiv) bilo za povratak reprezentacije na Poljud, ali od krovne nogometne organizacije, HNS-a, traže ispriku.

HNS će se ispričati, kako je to Gradsko vijeće Grada Splita i zatražilo, zbog toga što je reprezentacija u 22 godine samo dvaput igrala u Splitu službene utakmice, prenosi N1.

Oko sastanka u Splitu oglasio se i Hajduk. “Klub je spreman aktivno sudjelovati na sastanku u ponedjeljak na Poljudu isključivo s ciljem razgovora o prvim koracima prema transparentnijim i poštenijim odnosima prema svim klubovima, s ciljem otklanjanja godinama gomilanih problema. Tek kad se te promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, HNK Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije”, poručili su u priopćenju.

Na sastanku će u ime HNS-a prisustvovati izvršni direktor Marijan Kustić, u ime grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara, dok bi Hajduk trebao predstavljati predsjednik kluba Marin Brbić.

Komentiraj