Goran Kovacic/PIXSELL

SASTANAK U RIJECI “Konačno rješenje je izdvajanje 3. maja”

Predstavnici štrajkačkog odbora 3. maja u utorak su se sastali s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom.

“Gradonačelnik Obersnel i župan Komadina izrazili su nam podršku, ne odustaju od nas, žele da uspijemo i da se sve to skupa nastavi i stoje u našim zahtjevima da se 3. maj izdvoji iz Uljanik grupe. Štrajk traje i dalje, plaće nisu isplaćene, tako da ne smijemo to prekinuti, ne smijemo ih izdati. Iskreno se nadamo da će biti u petak”, kazao je predstavnik Štrakačkog odbora, kako prenosi N1.

Radnici 3. maja dobili su snažnu političku potporu gradonačelnika i župana, a dogovoreni su i daljnji koraci. Sljedeći je izvanredna sjednica GSV-a, na kojoj će se tražiti izdvajanje 3. maja iz grupe Uljanik i povrat pozajmice, kao i uvođenje prinudne uprave. To su zaključci današnjega sastanka, koji će sutra biti verificirani na GSV-u, rečeno je u izjavi za medije.

Predstavnici Štrajkačkog odbora naglasili su kako političkim pritiskom žele prisiliti vlasnike da se otpusti 3. maj iz Uljanik grupe i da nastavi svojim putem. “3. maj ima najveću šansu da može samostalno poslovati”, poručili su.

Obersnel je istaknuo da potpora grada Rijeke 3. maju nikad nije bila upitna. Čvrsto stojimo iza zahtjeva koji je podnesen i usvojen tijekom ovog štrajka, a to je isplata plaća, povrat pozajmice koja bi omogućila normalan nastavak proizvodnje u 3. maju i kao konačno rješenje vidimo izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe. Očekujemo i angažman Vlade, obzirom na visok udio u vlasničkoj strukturi. Ako se Vlada mogla snažno angažirati u procesu spašavanja Agrokora kao privatne tvrtke, ne vidim zašto se ne bi mogla angažirati i u slučaju 3. maja i Uljanika kao važnih gospodarskih subjekata, ne samo za Rijeku, Primorsko – goransku županiju i Istru, nego i za Hrvatsku”, rekao je riječki gradonačelnik.

Na kraju je rekao kako je članovima Štrajkačkog odbora ponudio da mu predlože model kako pomoći radnicima u sufinanciranju školskih udžbenika, kao i odrediti kome je ta pomoć najpotrebnija.

Komentiraj