SASTANAK U INSPEKTORATU: Cappelli: “Ako nije dovoljno što sam napravio, onda ću otići ranije doma”

U podne je počeo sastanak u Državnom inspektoratu nakon kojeg bi trebalo biti jasno kako ugostitelji mogu raditi tijekom epidemije koronavirusa.

Ministar turizma Gari Cappelli uoči sastanka nije htio posebno komentirati zahtjev ugostitelja da ode s pozicije ministra.

“Razumijem to u ovome svemu, ali dat ću vam šest zakona koji se nisu mijenjali 20 godina, PDV i ostalo. Ako to nije dovoljno, onda ću otići ranije doma”, rekao je Cappelli.

Dodao je da je sigurno da ugostiteljski objekti neće moći raditi kao što su radili prije. “Kako će to izgledati, ne zna još nitko u Europi. No sad smo prepoznatljiviji od svih drugih. Ova Vlada i Stožer odradili su pravi posao, turistički je prepoznatljivo po izvrsnom vođenju ove situacije”, rekao je Cappelli.

Podsjetimo, zbog manjka jasnih pravila na mjesec dana zatvoren je 31 ugostiteljski objekt. Zbog toga je Marin Medak, predsjednik Udruge ugostitelja, uoči sastanka u Inspektoratu najavio da će tražiti ostavku ministra Cappellija, ali i ukidanje Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Komentiraj