EPA/MICHAEL REYNOLDS

SASTANAK U BEČU Lavrov i Kerry razgovarat će o terorizmu

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni tajnik John Kerryodržat će u utorak razgovore u Beču o borbi protiv terorizma na Bliskom istoku, a posebice protiv terorističke organizacije Islamske države (IS), javljaju ruski mediji.

Lavrov i Kerry sastat će se u ime čelnika dviju zemalja, Vladimira Putina i Baracka Obame. Predsjednici Rusije i SAD-a telefonski su razgovarali u petak i tom su prigodom razmotrili “niz pitanja povezanih s borbom protiv terorizma, posebice u okviru širenja utjecaja IS-a na Bliskom istoku”, priopćio je ranije Kremlj.

Rusija podsjeća da zajednička zadaća, a to je borba protiv terorizma, ne smije biti zasjenjena nikakvim geopolitičkim ciljevima.

 

  • Predsjednici Rusije i SAD-a telefonski su razgovarali u petak i tom su prigodom razmotrili “niz pitanja povezanih s borbom protiv terorizma, posebice u okviru širenja utjecaja IS-a na Bliskom istoku”

“Predsjednici Rusije i SAD-a zadužili su mene i državnog tajnika Johna Kerryja da što je prije moguće održimo sastanak kako bi razmijenili mišljenja o tome kako učinkovito uključiti druge zemlje u napore naših dviju zemalja”, rekao je Lavrov uoči sastanka u Beču.

Komentiraj