SASTANAK U 18:30: Plenković okuplja Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sazvao je za danas u 18:30 sati sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u središnjici HDZ-a, javlja N1.

U Banskim dvorima danas su se održali sastanci užeg kabineta Vlade, kao i konzultacije o rekonstrukciji Vlade. U zgradu Vlade stigli su i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, kao i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a branko Bačić.

On je novinarima rekao kako se nada kako će se već danas doznati imena novih ministara, te da će do kraja tjedna biti održana izvanredna sjednica Hrvatskog sabora na kojoj će biti potvrđeni novi ministri.

“Svi su ministri u kontaktu s premijerom, vjerujem da svoj stav zauzimaju kroz razgovor s premijerom, a ne preko medija”, poručio je Bačić i istaknuo kako premijera “treba pustiti da sve to dovrši”.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je jutros novinarima pred Banskim dvorima da podržava rekonstrukciju Vlade, čak i ako se odnosi i na njega. Tolušića se spominjalo kako jednog od ministara koji bi mogao biti zamijenjen, no u zadnje vrijeme se pojavila informacija da se to neće dogoditi, prvenstveno zato što ima jaku bazu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, za koju se u medijima spekulira da gotovo sigurno odlazi s te pozicije, na ulasku u Vladu nije željela odgovarati na novinarska pitanja rekavši samo: “Hvala vam lijepa”.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, kojeg se također ubraja među kandidate za odlazak iz Vlade, rekao je kako ne strahuje da će mu se Plenković zahvaliti na povjerenju.

“Od ničega ja ne strahujem”, rekao je Kujundžić ustvrdivši kako s premijerom nije razgovarao o svom odlasku iz Vlade. Upitan vjeruje li da će ostati ministar kazao je: “Sve se može promijeniti, nitko nije vječan, sve je promjenjivo”.

Komentiraj