SASTANAK ŠEFOVA CZ: Beroš najavio novi prostor za osobe sa sumnjom na koronavirus

U Ravnateljstvu civilne zaštite održan je u srijedu poslijepodne sastanak svih šefova županijskih stožera CZ-a o koronavirusu u Hrvatskoj.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je nakon sastanka rekao da su načelnici županijskih stožera bili uključeni u praćenje situacije kao i na poduzimanje mjera. Od danas se aktiviraju stožeri CZ po županijama, uključujući i stožer CZ Grada Zagreba. “To je najbolji način da nema nesporazuma i kad govorimo o konkretnim mjerama, a i o informiranju javnosti”, rekao je Božinović. Poručio je da, s epidemiološke strane, struka mora voditi glavnu riječ.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u Hrvatskoj i dalje situacija stabilna. “Još uvijek imamo dva bolesnika”, rekao je Beroš, dodajući da su izdali naputak svim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. “Posjete je moguće zabraniti, ali hladni pogon mora ići dalje. Jer život ide dalje i u ovom trenutku nema te ugroze koja to može osporiti”, rekao je Beroš, dodajući da se moraju smanjiti gužve u bolnicama.

Dodao je da vjeruje da će u tijeku popodneva ili sutra biti riješeno čekanje u Klinici za infektivne bolesti. “I prošle godine se čekalo i nekoliko sati kad je bila sezona obične gripe. Stoga tražimo rješenje. Ubrzo ćemo organizirati drugi prostor kako bismo odvojili sve one koji boluju od obične prehlade ili gripe od bolesnika kod kojih postoji sumnja na infekciju koronavirusom”, rekao je Beroš.

Otkrio je da još uvijek nemaju drugi nalaz djevojke koja je s prvooboljelim putovala u Milano.

Komentiraj