SASTANAK S TURKOM “Gradonačelnik je obećao dodatnog liječnika za Zaprešić”

Screenshot/YouTube

Sedam dana nakon tragične smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića u Zaprešiću, skupina građana sastala se u ponedjeljak s gradonačelnikom Željkom Turkom te mu predali svoje zahtjeve kako se u budućnosti ne bi dogodile slične tragedije.

“Predali smo gradonačelniku naše zahtjeve na 25 stranica, oni su konstruktivni imaju smisla. Pregovori su bili teški, ali gradonačelnik je na kraju obećao da će se u roku sedam dana sastati sa županom i iznijeti mu sve naše, ali i svoje prijedloge. Spreman je sufinancirati dodatnog liječnika samo za naše područje. Nadamo se da će nakon ovoga doći do promjena”, rekao je nakon dvosatnog razgovora Marin Rogić.

Tražili su i tim koji će biti na raspolaganju tom liječniku, da se popiše broj svih korisnika, da se u obzir uzmu i štićenici domova. Rogić je rekao kako Zaprešić sigurno zaslužuje više. Uvjeren je da će se dogovoreno i realizirati, a rok od sedam dana, kažu, Turk si je postavio sam, prenosi N1.

Na sastanku je bio i Damir Pungartnik koji je pokušao spasiti Mattea. “Ono što je ključno je da se pokazalo da ima novca i da je grad spreman financirati puni iznos. Našlo se novca, to je ključno. Ne može više nitko reći da nema. Pokazala se volja. Nažalost je došlo do katastrofalne situacije da bi se ovo pokrenulo. Na teži način ovo vidimo”, kazao je novinarima.

Komentiraj