SASTANAK S TRUMPOM: Savjetnik za sigurnost Angele Merkel putuje u SAD

FaH

Njemačka kancelarka Angela Merkel planira poslati svog savjetnika za sigurnost u SAD gdje bi se trebao susresti s članovima kabineta novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, piše u subotu magazin Spiegel.

Savjetnik Christoph Heusgen trebao bi u New York otputovati početkom idućeg tjedna, te bi se između ostalih trebao sastati s novim Trumpovim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Michaelom Flynnom.

Čak i najveći američki saveznici nisu sigurni kako će izgledati vanjska politika novog američkog predsjednika. Spiegel piše kako je ured kancelarke zabrinut da će Trump ignorirati sankcije protiv Rusije i time poništiti jedinstven odgovor zapada na rusku agresiju.

Merkel je nakon europskog summita u Bruxellesu u četvrtak izjavila kako su mnogi čelnici razgovarali o mogućim posljedicama potencijalnog Trumpovog prijateljskog odnosa prema Rusiji.

Usprkos tome, europski čelnici su se dogovorili o produženju sankcija protiv Rusije do kraja srpnja 2017.

Trump je tijekom svoje kampanje više puta kritizirao Merkel zbog njezine politike otvorenih vrata za migrante, te je izražavao divljenje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Komentiraj