Nema talačke krize u HDZ-u, Milinović dobio termin

HINA

22.00 Darko Milinović i dvjestotinjak njegovih pristaša izašli su iz središnjice i rekli da je njihova misija uspjela. Darko Nekić dao im je jamstvo da će izbori u ličko-senjskom HDZ-u biti 9. rujna, kazao je Milinović.

Središnjicu stranke napustili su uz pjesmu ‘Bože čuvaj Hrvatsku’.

21.30 U zgradi središnjice HDZ-a ostalo je samo osiguranje i članovi ličko-senjskog ogranka stranke. Tvrde:

“Ostajemo koliko treba”

29.08.2018., Zagreb – Cetiri autobusa sa 200 HDZ-ovaca iz Gospica doslo je pred HDZ. Karlo Ressler i Darko Nekic napustili su prostorije HDZ-a te nisu odrzali sastanak sa lickim HDZ-ovcima. Licki HDZ-ovci ne zele napustiti prostorije HDZ-a. Photo: Filip Kos/PIXSELL

Situacija bi se, slobodno interpretirajući, mogla nazvati jednim vidom “talačke krize”.

20.00 Član HDZ-ovog stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler izjavio je u srijedu navečer kako sastanak s nezadovoljnim članovima Ličko-senjskog HDZ-a nije održan jer se nisu stekli uvjeti, za to je prozvao Darka Milinovića, a  dolazak autobusima pred središnjicu HDZ-a ocijenio je pokušajem pritiska na stranačko središnje izborno povjerenstvo koje će, naglasio je, nastaviti s organizacijom i provedbom stranačkih izbora u županiji.

“Kao član središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a, neovisnog tijela zaduženog za organizaciju i provedbu unutarstrančkih izbor, nažalost moram konstatirati da nismo uspjeli održati sastanak budući da za to nisu bili stvoreni uvjeti”, rekao je Ressler novinarima ispred središnjice HDZ-a.

U nju je oko 18 sati stiglo 200-tinjak članova stranke iz Ličko-senjske županije, predvođenih predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a u ostavci Darkom Milinovićem, tražeći da im se kaže kada će biti održani do sada tri put odgađani izbori za čelnog čovjeka gospićkog HDZ-a. Trebali su razgovarati s povjerenikom HDZ-a Ličko-senjske županije Darkom Nekićem (na slici dole lijevo) te članovima stranačkog izbornog povjerenstva Karlom Resslerom (na slici dole desno) i Damirom Sesvečanom.

Ressler je za neuspješno održavanje sastanka prozvao upravo Milinovića.

“Nažalost, iako smo došli ovdje u dobroj vjeri razgovarati o mogućim dilemama dijela članstva, očito je da nije postojala volja gospodina Milinovića da argumentirano i konstruktivno o tome razgovaramo”, naglasio je.

“Atmosfera koja je stvorena od organizatora, ali isto tako i sama činjenica da se s autobusima dolazi pred središnjicu HDZ-a, predstavlja očit pokušaj pritiska na središnje izborno povjerenstva kao neovisno tijelo HDZ-a i zbog toga još jednom žalim da je to tako bilo”, dodao je Ressler.

Središnje izborno povjerenstvo stranke, rekao je, nastavit će postupati u skladu sa statutom HDZ-a i ostalim propisima kako bi organiziralo unutarstranačke izbore. “Uvjeren sam da ćemo uspjeti u organizaciji i provedbi regularnih izbora u Ličko-senjskoj županiji”, zaključio je član HDZ-ovog izbornog povjerenstva.

Nije odgovorio na novinarski upit hoće li biti stranački sankcija za Milinovića.

Nakon izjave Ressler i Sesvečan su otišli iz središnjice stranke, a 200-tinjak HDZ-ovaca iz Like su još ostali u zgradi.

Komentiraj