SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a: Danas će se tražiti Karamarkova ostavka ili slijedi njegovo rušenje

Patrik Macek/PIXSELL

Danas popodne u 18 sati započet će sastanak Predsjedništva HDZ-a, službeno je  priopćenjem potvrdio glasonogovnik HDZ-a Ivan Jabuka. Na Predsjedništvu će se, doznaje Dnevnik.hr, tražiti ostavka Tomislava Karamarka. Ukoliko je Karamarko ne ponudi, njegovi stranački kolege će ga rušiti.

Podsjetimo, nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko srušio Vladu u kojoj je bio potpredsjednik te predložio mandatara za sastav nove Vlade – Zdravka Marića, nije uspio prikupiti dovoljan broj zastupnika koji će poduprijeti preslagivanje Vlade s novim mandatarom. Zbog toga je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon konzultacija s predstavnicima parlamentarnih stranaka apelirala na predsjednika Sabora da raspusti parlament. Osim nje, i sami sabroski zastupnici prikupili su gotovo 90 potpisa za samoraspuštanje.

Iako je Karamarko inzistirao na tome da ima ili će imati podršku većine zastupnika u Saboru, broj potpisa dostavljen Željku Reineru govori suprotno. Zbog toga su sve su veći zahtjevi i u  redovima HDZ-a da Tomislav Karamarko odstupi.

Komentiraj