NAKON ŠTO SU ODVJETNICI IVE SANADERA najavili pokretanje još jedne ustavne tužbe, i to u predmetu Planinska, a predsjednik Ustavnog suda potom se sastao s bivšim Sanaderovim odvjetnikom Goranom Suićem, visoki pravosudni izvori tvrde: ‘Počela je nova akcija spašavanja Sanadera po istom obrascu kao i u slučaju Ina-MOL’

Počela je nova akcija spašavanja Sanadera. Ustavna tužba, isti obrazac”, tim je riječima visoki pravosudni izvor Nacionalu otkrio da bi se u novoj ustavnoj tužbi koju odvjetnici bivšeg premijera Ive Sanadera spremaju zbog presude Vrhovnog suda u aferi Planinska, moglo lobirati na sličan način kao što se lobiralo u Sanaderovoj ustavnoj tužbi u predmetu InaMOL. U tom predmetu ostalo je nedorečeno pitanje jesu li suci Ustavnog suda za tu presudu bili neprimjereno nagrađeni, odnosno jesu li primili mito, iako je DORH u brzinskoj istrazi koju je otvorio na zahtjev predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, ustanovio da nema dokaza o mitu.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakBayernov vratar Neuer sutra “ima nešto važno za reći”
Sljedeći članakMOGHERINI “Pregovori su rješenje za libijski sukob”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.